Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi seara că va nominaliza săptămâna viitoare un magistrat pentru poziţia vacantă de la Curtea Supremă, după ce republicanii au blocat pentru aproape un an înlocuirea lui Antonin Scalia, transmite publicaţia Time.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul republican a precizat că va ajunge la o decizie până la finele săptămânii şi va anunţa săptămâna viitoare un nume pentru Curtea Supremă.

”Avem nişte candidaţi remarcabili. Vom alege cu siguranţă un magistrat puternic pentru Curtea Supremă”, a declarat preşedintele reporterilor adunaţi în Biroul Oval.

Curtea Supremă funcţionează în acest moment cu opt judecători după moartea din februarie 2016 a lui Antonin Scalia.

Administraţia Barack Obama a nominalizat un înlocuitor, însă senatorii republicani au blocat procedura de numire a unui nou magistrat, susţinând că decizia ar trebui să fie luată de câştigătorul alegerilor prezideţiale din Statele Unite.

În timpul campaniei electorale, miliardarul republican a prezentat o listă cu 20 de posibili candidaţi pentru a ocupa poziţia vacantă de la Curtea Supremă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.