Preşedintele Donald Trump a declarat miercuri după-amiază că va nominaliza în data de 2 februarie un magistrat pentru Curtea Supremă, însă propunerea sa trebuie să treacă de Senatul controlat de Partidul Republican. Noul magistrat va ocupa golul lăsat de magistratul conservator Antonin Scalia, care a decedat în urmă cu aproape un an şi orice încercare a administraţiei Barack Obama de a numi un înlocuitor a fost blocată de Senat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump a anunţat data într-un mesaj postat pe Twitter, după ce a purtat o discuţie cu mai mulţi senatori cheie din Congres.

Se pare că preşedintele american va alege un candidat dintre trei magistraţi ai unor instanţe de Apel din Statele Unite.

Senatorii trebuie să confirme nominalizarea făcută de preşedinte, înainte ca magistratul să preia mandatul pe viaţă de la Curtea Supremă. În acest moment, republicanii deţin o majoritate confortabilă de 52-48 în Senat. Însă, democraţii au în continuare o şansă de a bloca numirea unui nou magistrat suprem prin utilizarea mai multor obstacole procedurale.

Curtea Supremă funcţionează în acest moment cu opt judecători după moartea din februarie 2016 a lui Antonin Scalia.

Administraţia Barack Obama a nominalizat un înlocuitor, însă senatorii republicani au blocat procedura de numire a unui nou magistrat, susţinând că decizia ar trebui să fie luată de câştigătorul alegerilor prezideţiale din Statele Unite.

Printre cei trei candidaţi pe care îi consideră preşedintele republican se numără exclusiv magistraţi conservatori, numiţi în funcţie de George W. Bush. Vorbim de Neil Gorsuch din Denver, Thomas Hardiman din Philadelphia şi William Pryor din Atlanta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.