Preşedintele Donald Trump a declarat miercuri seara, într-un interviu exclusiv pentru televiziunea ABC, că ridicarea zidului promis din campania electorală va începe în următoarele luni la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic. De asemenea, miliardarul republican a precizat că operaţiunile de proiectare au început deja, iar finanţarea zidului va fi suportată de Ciudad de Mexico, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a precizat că ridicarea zidului va începe din banii contribuabililor americani, dar în final liderii mexicani vor plăti pentru zidul destinat să puna capăt imigraţiei de la graniţa sudică a Statelor Unite.

De asemenea, negocierile pentru rambursarea vor începe cât de curând posibil între Washington şi Ciudad de Mexico.

Anterior, presa americană a scris că preşedintele va începe de miercuri să ia măsuri în domeniul imigraţiei, inclusiv în vederea construirii unui zid la frontiera cu Mexic.

Insistenţa miliardarului republican ca liderii mexicani să plătească construirea zidului a fost una dintre cele mai populare promisiuni pe care le-a făcut în campanie. Însă, Mexicul a anunţat în mai multe rânduri că nu va plăti nimic.

Trump a declarat la începutul acestei luni că lucrările de construcţie vor fi finanţate iniţial cu fonduri aprobate de Congres şi că aceste sume vor fi rambursate ulterior de către Mexic. Însă, liderul american nu a precizat cum va garanta aceste plăţi.

Preşedintele Donald Trump urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, la Casa Albă, cu preşedintele mexican Enrique Pena Nieto.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.