Preşedintele Donald Trump a declarat că are de gând să depună ”mari eforturi” în direcţia obţinerii unui acord de pace între israelieni şi palestinieni. Declaraţia preşedintelui american a avut loc în urma primei îndrevederi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Washington, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, miliardarul american a explicat că atât israelienii, cât şi palestinienii trebuie să facă compromisuri pentru obţinerea păcii, dar soluţia celor două state nu este singura alternativă pentru rezolvarea tensiunilor din regiune.

Donald Trump a declarat că în ultima fază palestinienii şi israelienii sunt cei care trebuie să ajungă la un punct comun pentru semnarea unui acord de pace.

”Deci mă uit la soluţia celor două state şi la un singur stat. Mie îmi place soluţia acceptată de ambele părţi şi sunt foarte fericit cu ce vor cele două părţi. Pot să trăiesc cu ambele. M-am gândit la un moment dat că ar fi mai uşor cu două state”, a precizat preşedintele Statelor Unite.

Însă, liderul american i-a cerut lui Netanyahu să fie mai moderat cu privire la problema coloniilor evreieşti din Cisiordania.

Donald Trump a răspuns inclusiv întrebărilor legate de o posibilă mutare a ambasadei americane din Tel Aviv la Ierusalim.

”În ceea ce priveşte mutarea ambasadei la Ierusalim. Mi-ar plăcea să văd asta întâmplându-se. Considerăm foarte, foarte puternic aşa ceva. Însă ne uităm la această idee cu foarte, foarte multă grijă, credeţi-mă. Vom vedea asta întâmplându-se”.

În schimb, premierul israelian nu a dorit să facă referire la soluţia celor două state, precizând că nu vrea să se concentreze pe etichete, ci mai degrabă pe ”substanţa” unei soluţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.