Preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul Mark A. Milley, a fost prezent, luni, la baza Mihail Kogălniceanu de la Constanţa, unde s-a întâlnit cu soldaţii americani staţionaţi în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite şi-au întărit poziţia militară în Europa de Est pentru a "împiedica orice agresiune suplimentară a ruşilor şi evitarea unui război între marile puteri”, a declarat, luni, generalul Milley.

"Între începutul Primului Război Mondial în 1914 şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în 1945, 150 de milioane de oameni au fost masacraţi”, a amintit el unui grup de militari americani dislocaţi la Baza Aeriană Mihail din România, Kogalniceanu. "Nu vrem să mai vedem asta niciodată. Ceea ce faceţi este cu adevărat important: asigurăm România şi ceilalţi aliaţi că suntem alături de ei. Statele Unite sunt alături de aliaţii lor", a spus el.

Aflat într-un turneu de cinci zile, Milley a vizitat Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi România, informează AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.