Preşedintele brazilian Lula Inacio da Silva şi-a petrecut ziua de sâmbătă în stare "stabilă", la o zi după ce a fost operat la şoldul drept, şi a început şedinţele de fizioterapie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luiz Inacio Lula da Silva, care împlineşte 78 de ani în octombrie, "şi-a petrecut după-amiaza într-o stare stabilă", potrivit ultimului buletin medical de la spitalul din Brasilia, unde a avut loc operaţia de vineri.

Mai devreme în cursul zilei, un alt buletin a explicat că starea de sănătate a şefului statului a fost de asemenea "stabilă" în noaptea de vineri spre sâmbătă şi că acesta "a mers dimineaţa şi a efectuat şedinţe de fizioterapie".

Medicii care l-au operat au declarat vineri că totul a decurs "fără probleme" şi că acesta va fi externat din spital "luni sau cel târziu marţi".

Cu toate acestea, Lula va trebui să îşi întrerupă programul agitat de călătorii: el va fi reţinut la Brasilia timp de cel puţin patru săptămâni, deşi intenţionează să "lucreze normal" în timpul convalescenţei.

Medicul său, Roberto Kalil Filho, a dat totuşi asigurări că este "sigur" că şeful statului se va pune pe picioare la timp pentru a participa la Conferinţa COP-28 a ONU privind clima, care va avea loc la Dubai la sfârşitul lunii noiembrie.

Aceasta este o reuniune importantă pentru cel care s-a erijat în campion al mediului şi a promis să oprească defrişările din Amazon până în 2030.

Operaţia, o înlocuire completă a şoldului, a durat puţin peste o oră.

După ce i-au montat o proteză hibridă, medicii "au profitat de reacţia bună a lui Lula la anestezic" pentru a efectua o altă operaţie estetică pentru a corecta pleoapele căzute.

La începutul săptămânii, fostul sindicalist se declarase "foarte optimist" în legătură cu operaţia care se apropie, sperând să pună în sfârşit capăt durerilor care îl fac să sufere de mai bine de un an şi care îi dau o "într-o dispoziţie proastă".

"Voi avea grijă de mine (...) Sunt sigur că voi fi bine când mă voi întoarce", a declarat el marţi, în timpul emisiunii sale săptămânale "Conversaţie cu preşedintele", difuzată pe reţelele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.