Preşedintele american Joe Biden nu a participat la dineul de marţi seară al şefilor de stat şi de guvern din NATO, care s-au reunit la Vilnius, în Lituania, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presat de reporterii care călătoresc cu preşedintele să spună de ce Biden nu se prezintă la dineu, un oficial a spus că preşedintele „are patru zile pline de întâlniri oficiale şi se pregăteşte pentru un discurs important, mâine, pe lângă încă o zi la summit”.

Secretarul de stat Antony Blinken urma să participe la dine în locul lui Biden.

Nu este prima dată când Biden sare peste cină la un summit major. A făcut-o şi anul trecut, la summitul din noiembrie al G-20, din Indonezia, preşedintele sărind peste dineul de gală cu liderii mondiali după o zi de întâlniri.

Luni, Biden s-a întâlnit cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak la Downing Street 10 şi cu Regele Charles la Castelul Windsor înainte de a călători spre Vilnius, în iar marţi a participat la o serie de întâlniri cu ocazia summitului NATO.

Miercuri, Biden va rosti un discurs public la Vilnius, înainte de a călători la Helsinki, unde va participa joi la Summitul Liderilor Nordici şi va răspunde la întrebări într-o conferinţă de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.