Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat miercuri după-amiază că republicanul Donald Trump poate să devină un ”aliat natural” al Damascului, atât timp cât intenţiile sale sunt sincere în lupta împotriva ”terorismului” din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă Trump poate să lupte sincer împotriva terorismului, atunci el poate să devină aliatul nostru natural”, a declarat preşedintele Assad într-un interviu pentru televiziune de stat a Rusiei.

De asemenea, liderul sirian a spus că s-a simţit încurajat de declaraţiile făcute de miliardarul republican în timpul campaniei electorale, în ceea ce priveşte lupta împotriva militanţilor islamişti şi implicarea în problemele interne ale altor state.

Anterior, Bashar al-Assad şi-a exprimat speranţa, într-un interviu pentru un post de televiziune portughez, că preşedintele ales american Donald Trump va fi un aliat în lupta împotriva terorismului, dar rămâne “precaut în judecarea sa” înainte de investirea de la Casa Albă.

În cursul campaniei, Trump a spus că este o “nebunie” ca SUA să se opună atât forţelor siriene, cât şi militanţilor ISIS şi a avertizat că luptele din Siria pot duce la o confruntare cu Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.