Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat luni după-amiază că are încredere în continuare în abilitatea lui James Comey de a conduce Biroul Federal de Investigaţii (FBI), după ce acesta a fost atacat cu privire la redeschiderea anchetei privind serverul privat de e-mail al democratei Hillary Clinton, deşi e-mailurile nu conţineau informaţii incriminante, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poziţia preşedintelui este că James Comey este un bărbat integru şi cu principii. Atitudinea preşedintelui cu privire la acesta nu s-a schimbat... el continuă să aibă încredere în abilitatea sa de a conduce FBI”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Josh Earnest.

Comey a devenit ţinta unor critici dure, după decizia sa de a informa Congresul cu doar o săptămână înainte de ziua alegerilor cu privire la redeschiderea anchetei împotriva democratei Hillary Clinton după descoperirea unor e-mailuri pe dispozitivele electronice ale lui James Comey. Agenţii FBI au analizat e-mailurile şi au descoperit că acestea erau în mare parte e-mailuri personale, care nu avea nimic de a face cu activitatea de la Departamentul de Stat.

”Preşedintele are încredere în faptul că directorul COmey nu se foloseşte de autoritatea sa pentru a favoriza un anumit candidat sau un partid politic”, a precizat Earnest.

Campania democrată susţine că directorul FBI, James Comey, a aplicat standarde duble flagrante în ceea ce priveşte redeschiderea anchetei serverului privat de e-mail utilizat de Hillary Clinton, precizând că un asemenea anunţ în săptămâna anterioară alegerilor are potenţialul de a influenţa numele viitorului ocupant de la Casa Albă.

Reacţia campaniei democrate vine după ce presa americană a relatat că James Comey a făcut un apel împotriva acuzării publice a ruşilor de amestecare în alegerile americane, în special prin susţinerea campaniei WikiLeaks.

Comey şi-a exprimat îngrijorarea că publicarea unor asemenea informaţii în proximitatea alegerilor electorale ar putea să aibă un impact asupra rezultatelor finale. Însă, democraţii susţin că directorul FBI nu a demostrat aceeaşi grijă cu privire la influenţarea alegerilor de anunţul redeschiderii anchetei împotriva lui Hillary Clinton.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.