O alertă cu bombă vizând sediul preşedinţiei austriece a condus miercuri la punerea în siguranţă a şefului statului Alexander Van der Bellen şi la evacuarea instituţiei, au declarat autorităţile pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele se afla la faţa locului. El a fost informat şi a fost plasat în siguranţă”, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Reinhard Pickl-Herk.

”Toate persoanele care se aflau în sediul preşedinţiei au fot evacuate”, a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Viena, care a primit această o ameninţare prin e-mail.

Cartierul în care se află Palatul Hofburg - unde se află şi sediul Cancelariei -, în centrul capitalei vieneze, a fost izolat, iar echipe mobile au fost desfăşurate.

Din aceste echipe fac parte membri ai forţelor de intervenţie de urgenţă, cu câini special antrenaţi în găsirea explozibililor, ambulanţe şi pompieri, a anunţat poliţia.

Alexander Van der Bellen, ales în 2016 împotriva extremei drepte, provine din rândul ecologiştilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.