Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a început deja să strângă donaţii pentru campania sa de realegere cu un eveniment organizat la Trump International Hotel din Washington D.C. Însă, protestatarii l-au întâmpinat pe preşedinte în faţa hotelului cu scandări precum ”Ruşine”, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulţi protestatari s-au arătat nemulţumiţi de legea de abrogare şi înlocuire a Obamacare, care este susţinută de către preşedintele Trump.

Organizarea evenimentului pentru strângere de donaţii a ridicat întrebări despre un posibil conflict de interese, iar un fost oficial al administraţiie Bush a susţinut că este inacceptabil ca un preşedinte se beneficieze financiar de pe urma unui asemenea eveniment de la Trump International Hotel.

Nu este clar dacă hotelul a primit bani pentru găzduirea evenimentului, dar reprezentanţii Comitetului Naţional Republican au anunţat că se aşteaptă să strângă până la 10 milioane de dolari în Washington.

Nu toţi banii se vor îndrepta spre campania de realegere a preşedintelui american, iar o parte se va duce spre alte cauze ale republicanilor din Statele Unite.

Este neobişnuit ca un preşedinte să strângă donaţii pentru realegerea sa atât de devreme, după doar cinci luni de la învestirea la Casa Albă.

”Desigur că va candida pentru realegere”, a declarat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Huckabee Sanders.

Reporterii nu au putut să participe la evenimentul de la Trump International Hotel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.