Republicanul Donald Trump a declarat miercuri după-amiază, în prima conferinţă de presă din ultimele două luni, că are de gând să-şi păstreze bunurile din cadrul imperiului său economic, dar va ceda controlul către fiii săi majori, Donald Jr. şi Eric Trump. De asemenea, preşedintele-ales a explicat că a luat această decizie pentru că-i respectă pe alegătorii americani, deşi legislaţia conflictului de interese nu se aplică în cazul său şi ar putea să conducă în continuare atât Trump Organization, cât şi Statele Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul republican a precizat că va demisiona imediat de la conducerea hotelurilor, a terenurilor de golf şi a sutelor de societăţi comerciale deţinute prin Trump Organization. De asemenea, acesta îşi va muta toate bunurile într-un trust, pentru a da asigurări că nu va lua acţiuni în mod intenţionat ca preşedinte pentru a-şi favoriza propriile afaceri.

Donald Trump este sub presiune pentru a se distanţa de imperiul economic înainte de învestirea sa la Casa Albă. Însă, legislaţia de combatere a conflictului de interese nu îl vizează pe preşedinte şi vicepreşedinte, cei doi având dreptul de a-şi controla afacerile personale şi după ce ajung la putere.

”Aş putea să-mi conduc afacerile şi să conduc executivul în acelaşi timp. Însă, nu îmi place cum ar arăta asta, dar aş putea să fac aşa ceva dacă mi-aş dori”, a declarat preşedintele-ales al Statelor Unite.

Experţii susţin că metoda aleasă de miliardarul republican pentru a se distanţa de imperiul său economic riscă să precipiteze scandaluri viitoare de corupţie.

Donald Trump a explicat că a renunţat în urmă cu doar câteva zile la un proiect de dezvoltare imobiliară în valoare de două miliarde de dolari în Dubai.

Compania DAMAC a confirmat discuţia cu preşedintele-ales pentru un proiect imobiliar.

Trump Organization nu se va implica în noi afaceri peste graniţe în timpul mandatului prezidenţial a lui Donald Trump. Nici Ivanka Trump nu se va implica în administrarea Trump Organization, aceasta retrăgându-se din toate afacerile pentru a avea grijă de cei trei copii în noua locuinţă din Washington DC. Între timp, soţul Ivankăi va ocupa poziţia de consilier de rang înalt la Casa Albă.

Donald Trump a glumit că îşi va concendia cei doi fii dacă îi vor falimenta companiile.

Miliardarul republican a explicat că nu are de gând nici acum să-şi publice declaraţiile fiscale, pentru că publicul american nu este interesant de asemenea documente aşa cum este interesată presa.

”Am câştigat oricum”, a declarat Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.