Agenţia SANA a anunţat vineri după-amiază că nouă civili, printre care se numără inclusiv patru copii, şi-au pierdut viaţa după ce 23 de rachete americane au atins baza aeriană a forţelor guvernamentale siriene de la al-Shaayrat. Iniţial, armata siriană a precizat că şase persoane au murit în atacul lansat de Statele Unite ca răspuns faţă de presupusul atac chimic asupra civililor din Khan Sheikhoun, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primelor informaţii, civilii au murit în satele din apropierea bazei aeriene al-Shaayrat.

De asemenea, alte şapte persoane au fost rănite şi mai multe locuinţe au suferit daune considerabile în urma atacului lansat de Washington.

Guvernatorul Homs a spus anterior că şapte persoane şi-au pierdut viaţa în atac, dar nu este clar în acest moment dacă este vorba de două bilanţuri diferite.

Baza al-Shaayrat, situată în provincia Homs, a fost atinsă la ora 00.43 GMT (3.43, ora României) de 23 de rachete de croazieră de tip Tomahawk, dintre cele 59 lansate de la bordul navelor americane USS Porter şi USS Ross care se află la Marea Mediterană.

Preşedintele rus Vladimir Putin - a cărui ţară este, împreună cu Iranul, principalul aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad - ”consideră atacul american împotriva Siriei o agresiune împotriva unui stat suveran”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Kremlinul consideră totodată că ”această acţiune a Washingtonului provoacă un prejudiciu considerabil relaţiilor ruso-americane, care sunt deja într-o stare lamentabilă”.

Atacul american are loc în urma unui presupus atac chimic asupra localităţii Khan Sheikhoun, în provincia Idleb (nord-vest), marţi, soldat cu cel puţin 86 de morţi - inclusiv 30 de copii -, imputat regimului sirian de către Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.