Presa rusă scrie, care citează canalul de Telegram al War on Fake, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi la Braşov şi nu la Kiev. Informaţia se bazează şi pe faptul că utilizatorii Flightradar au observat un avion neidentificat care a decolat de la graniţa româno-ucraineană însoţit de elicoptere APU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat, luni seară, este posibil să fi fost editat. 

„Potrivit unor surse, el s-ar afla într-un buncăr din Liov, unde, probabil, a fost recreat interiorul biroului său de la Kiev, dar lipseşte un tablou care apărea în filmările anterioare”.

Sursa citată susţin că sunt mai multe anomalii în înregistrarea cu liderul ucrainean, în care afirma că se află în capitala Kiev.

„Prima dată, preşedintele a înregistrat videoclipul cu telefonul, apoi a fost editat şi transmis către o cameră TV.

„Fiţi atenţi la tabloul din spatele lui: dispare atunci când se schimbă unghiul. Zelenski are părul uşor diferit şi barba crescută diferit”, spun autorii de pe canalul Telegram şi concluzionează că „prima parte a înregistrării a fost făcută în avans, probabil înainte să plece din Kiev”.

„O altă destinaţie de localizare a lui Zelenski este oraşul Braşov din România”, cred cei de la War on Fakes. 

Utilizatorii Flightradar au observat un avion neidentificat care a decolat de la graniţa româno-ucraineană însoţit de elicoptere APU. Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l fi transportat pe Zelenski şi echipa sa”, notează sursa citată.

Rusia a lansat o operaţiune specială în Ucraina pe 24 februarie. Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a numit obiectivul „protecţia oamenilor care au fost supuşi hărţuirii şi genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Pentru aceasta, potrivit lui, este planificată să se efectueze „demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în faţa justiţiei toţi criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas. Potrivit Ministerului Apărării, forţele armate lovesc doar infrastructura militară şi trupele ucrainene, nimic nu ameninţă populaţia civilă. Nu se pune problema ocuparii Ucrainei, a subliniat preşedintele Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.