Agenţia Fars a anunţat joi după-amiază că 20 de pompieri şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu, care a fost urmat de prăbuşirea unui bloc turn din metropola Teheran. Anterior, autorităţile iraniene precizau că bilanţul răniţilor se ridica la 75 de persoane, inclusiv 45 de pompieri care au intervenit pentru a stinge incendiul, însă au fost prinşi sub dărâmături, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel puţin 20 de pompieri care erau blocaţi sub dărâmături au murit”, a declarat primarul Mohammad Baqer Qalibaf.

Un martor a descris prăbuşirea clădirii - care reprezenta cel mai vechi bloc turn din capitala iraniană - drept o ”scenă dintr-un film de groază”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Nu se cunosc mai multe detalii despre starea răniţilor, însă bilanţul morţilor ar putea să crească în următoarele ore, în timp ce soldaţii, salvatorii şi câinii poliţişti continuă să caute printre dărâmăturile clădirii Plasco.

Primarul Teheranului, Mohammad Baqer Qalibaf, a declarat anterior că între 20 şi 25 de oameni ar fi prinşi sub dărâmături şi că echipele de salvare încearcă să ajungă la ei.

Pompierii se luptau deja de mai multe ore cu flăcările, atunci când structura clădirii a cedat şi s-a prăbuşit peste forţele de intervenţie. Poliţiştii au încercat să-i ţină pe proprietarii magazinelor la distanţă, însă martori au declarat că unii dintre ei au reuşit să treacă de forţele de ordine pentru a încerca să îşi recupereze bunurile.

Clădirea Plasco era un simbol al metropolei Teheran. Aceasta a fost construită la începutul anilor ’60 de omul de afaceri Habib Elghanian. În momentul finalizării, clădirea era cea mai înaltă clădire din oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.