Presa germană l-a asemănat pe cancelarul Olaf Scholz cu un "vulcan în erupţie", după ce şeful guvernului a ieşit din rezerva sa obişnuită şi a susţinut cu pasiune şi înflăcărare trimiterea de ajutor militar în Ucraina, după ce a fost huiduit de militanţi anti-război la un eveniment organizat vineri seara în oraşul Falkensee, din apropiere de Berlin, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câteva zeci de protestatari l-au huiduit şi ironizat pe cancelar în timpul evenimentului "Festivalul Europei", scandând: "Iubitorilor de război" şi "Pace fără arme". Unii dintre protestatari purtau tricouri cu mesaje anti-vaccin, iar alţii agitau un steag albastru cu un porumbel alb, un simbol al mişcării antinucleare din Germania de Vest din anii 1980.

În cele din urmă, Scholz le-a răspuns celor care îl admonestau. "În primul rând: iubitori de război", a strigat el, ţinând microfonul cu ambele mâini. "Putin este cel care iubeşte războiul. A invadat Ucraina cu 200.000 de soldaţi, a mobilizat mult mai mulţi şi a riscat vieţile propriilor cetăţeni pentru un vis imperialist. Putin vrea să distrugă Ucraina". Preşedintele Rusiei a ucis mulţi ucraineni, inclusiv copii şi bătrâni. "Asta este crimă", a spus Scholz în discursul improvizat, care a durat aproximativ patru minute. "Pacea şi libertatea sunt atacate în acest război", a argumentat el.

Scholz, avocat de formaţie, este cunoscut de obicei pentru modul său concis şi reţinut de a vorbi în public, deşi în trecut a mai ridicat tonul în momente strategice, la evenimente de campanie sau la dezbateri în Bundestag.

"Scholz este ca un vulcan", a scris luni Süddeutsche Zeitung. "El erupe rar, dar când o face, încep să sară scântei", a afirmat cotidianul german.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.