Ediţia a 21-a a Cupei la schi înfiinţată de Papa Ioan Paul al II-lea, dedicată preoţilor, s-a desfăşurat în Wisla, Polonia, potrivit euronews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul Papă a înfiinţat competiţia în ideea de a îndemna preoţii să dea un exemplu de întrecere onestă, precum în rugăciune. 

Schiorii, care sunt preoţi şi seminarişti, s-au adunat la ediţia 2018 a competiţiei anuale. 

Fostul Suveran Pontif era el însuşi un schior dedicat. Papa Ioan Paul al II-lea spunea că "este deplasat ca un cardinal să scheze prost". 

Ideea a fost ca preoţii nu doar să ofere un exemplu de cum să te rogi, dar şi de cum să te relaxezi, să intri într-o competiţie onestă. 

De-a lungul timpului, evenimentul a fost deschis şi către parohiile laice, iar în anii anteriori preoţi de alte confesiuni au luat parte la concurs. 

Anul acesta, cel mai în vârstă competitor a fost Fratele Wladyslaw Nowobilski, care are 76 de ani. Sutana a fost opţională pe pârtie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.