Premierul turc şi-a transmis miercuri dimineaţă felicitările pentru victoria republicanului Donald Trump şi a susţinut că o ”nouă pagină” ar putea să fie deschisă în relaţiile bilaterale turco-american odată ce Washington permite extrădarea clericului islamist Fethullah Gulen, acuzat de orchestrarea loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O oportunitate a apărut ca noul preşedinte să avanseze relaţiile dintre cele două state, având în vedere lupta turcilor împotriva terorismului”, a declarat Yildirim.

Ministrul de Externe, Mevlut Cavusoglu l-a felicitat de asemenea pe Donald Trump pentru victoria în cursa prezidenţială şi a declarat că Ankara este pregătită să întăreascp relaţiile de cooperare bazate pe respect reciproc cu Statele Unite.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a reacţionat la vestea victoriei lui Donald Trump, susţinând că speră ca preşedinţia republicanului să ducă la implementarea unor paşi pozitivi în Orientul Mijlociu.

”Sper că alegerea americanilor va duce la schimbări pozitive în întreaga lume cu privire la drepturile şi libertăţile de bază, democraţia şi dezvoltarea din această regiune”, a declarat preşedintele turc.

Relaţiile bilaterale turco-americane au fost puternic afectate după lovitura de stat eşuată, iar Ankara a încercat să se apropie de Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.