Premierul Binali Yildirim a anunţat marţi dimineaţă că parlamentarii AKP vor retrage un proiect legislativ controversat, care permitea achitarea bărbaţilor inculpaţi pentru abuzarea sexuală a unor minore, dacă aceştia acceptau să se căsătorească cu victimele lor. Mii de persoane au protestat în weekend în marile oraşe turce faţă de propunerea legislativă, care ar legitima, în opinia acestora, violul, transmite Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit proiectului legislativ, pentru orice abuz sexual comis înainte de data de 16 noiembrie, inculpatul va fi achitat dacă s-a căsătorit deja cu victima sa.

Proiectul legislativ a trecut săptămâna trecută cu uşurinţă de prima lectură în parlament, iar votul final urma să aibă loc marţi.

Anterior, executivul a încercat să se apre şi a susţinut că vor scăpa nepedepsiţi numai bărbaţii care au întreţinut relaţii sexuale cu minore fără a folosi “forţa sau ameninţările”.

Numărul cazurilor de violenţă împotriva femeilor a crescut în ultimul deceniu – 40% dintre femei au raportat la poliţie abuzuri sexuale sau fizice. De asemenea, statisticile arată că rata crimelor vizând femei a crescut cu 1400% în perioada 2003-2010.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.