Premierul Binali Yildirim a anunţat sâmbătă după-amiază că Marea Britanie şi Turcia au de gând să semneze un acord de liber schimb imediat ce britanicii părăsesc UE. Anunţul are loc după o primă discuţie purtată de prim-ministrul Theresa May cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yildirim a anunţat planurile pentru semnarea unui acord comerial în cadrul unei conferinţe de presă comună cu Theresa May, care a vizitat Ankara după o călătorie în Statele Unite.

În cele două vizite, premierul britanic a încercat să pregătească posibile negocieri pentru semnarea unor acorduri comerciale după retragerea Marii Britanii din UE.

De asemenea, britanicii şi turcii au căzut de acord să-şi întărească cooperarea în lupta de combatere a terorismului.

Întâlnirea dintre Theresa May şi Recep Erdogan a avut loc la doar câteva zile după ce ministrul pentru Brexit, David Davis, a vorbit despre negocierea completă a unei ”runde globale de acorduri comerciale” în următoarele 12-24 de luni, care vor intra în vigoare după ieşirea Marii Britanii din UE.

Premierul Theresa May a promis că va declanşa până la finele lunii martie procedura de Brexit prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.