Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat vineri dimineaţă că autorităţile maghiare au finalizat ridicarea celui de-al doilea gard antiimigraţie de la graniţa cu Serbia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se întinde pe 155 de kilometri lungime şi are o înălţime de 3 metri. Este capabil să oprească mase de oameni”, a declarat premierul maghiar despre cel de-al doilea gard ridicat la graniţa cu Serbia.

De asemenea, acesta a cerut liderilor europeni să-şi tempereze declaraţiile critice la adresa Turciei, întrucât blocul comunitar se bazează extrem de mult pe cooperarea Ankarei pentru a limita valul de migranţi care ajunge pe coastele Europei.

”Turcia este un stat membru NATO şi, prin urmare, este un aliat al nostru. Deci nu trebuie să tratăm Turcia ca un stat care nu este aliat cu noi. Trebuie să aratăm respect turcilor şi preşedintelui lor”, a declarat Viktor Orban.

Reacţia premierului maghiar vine la scurt timp după ce l-a felicitat pe preşedintele turc pentru victoria înregistrată în referendumul constituţional, în vreme ce noi tensiuni au apărut între Budapesta şi Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.