Premierul ungar Viktor Orban a declarat, marţi că, deşi Ungaria condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei, nu sprijină sancţiunile împotriva Moscovei care privesc interzicerea importurilor ruseşti de energie, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deşi condamnăm ofensiva armată a Rusiei şi, de asemenea, condamnăm războiul, nu vom permite ca familiile maghiare să fie obligate să plătească preţul războiului; astfel încât sancţiunile nu trebuie extinse la zonele de petrol şi gaze”, a spus Orban. într-o declaraţie în urma discuţiilor bilaterale de la Londra cu premierul britanic Boris Johnson.

Extinderea sancţiunilor asupra sectorului energetic rus ar reprezenta o "povară disproporţionat de mare” pentru Ungaria, a spus el.

Majoritatea importurilor de petrol şi gaze naturale ale Ungariei provin din Rusia, iar 90% dintre familiile maghiare îşi încălzesc casele cu gaz, a spus Orban, subliniind că economia maghiară "pur şi simplu nu poate funcţiona" fără petrol şi gaze ruseşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.