Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a catalogat joi după-amiază drept nedemocrată orice acţiune a liderilor britanici de a bloca organizarea unui al doilea referendum pentru independenţa provinciei, acuzând-o pe Theresa May că se teme de decizia poporului scoţian. Reacţia acesteia vine după ce Theresa May a acuzat-o că se ”joacă cu politica” înainte de declanşarea ieşirii Marii Britanii din UE, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul scoţian nu propune organizarea unui referendum acum... ci atunci când vor fi clari termenii Brexit-ului şi înainte de a fi prea târziu alegerea unei căi alternative”, a scris premierul scoţian într-un mesaj postat pe Twitter.

De asemenea, aceasta a precizat că orice acţiune de blocare a organizării unui al doilea referendum ar fi nedemocrată.

Theresa May a susţinut că ”acesta nu este momentul potrivit” pentru organizarea unui al doilea referendum pentru independenţa Scoţiei.

Premierul Nicola Sturgeon a anunţat luni că va cere săptămâna viitoare legislativului scoţian să o autorizeze în vederea organizării unui nou referendum pe tema independenţei Scoţiei.

Sturgeon a anunţat că va acţiona rapid pentru a le oferi alegătorilor scoţieni posibilitatea de a face din Scoţia o ţară independentă înainte de Brexit.

Alegătorii scoţieni au respins în urmă cu trei ani independenţa provinciei prin referendum, însă Sturgeon a declarat că decizia britanicilor de a pleca din UE a provocat o ”schimbare sau circumstanţe materiale” pentru independenţa Scoţiei.

Sturgeon şi-a prezentat planul în vederea referendumului. Ea va continua să apere interesele Scoţiei în negocieri. Însă ea va acţiona, acum, pentru a se asigura că Scoţia are o opţiune la finalul procesului Brexit-ului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.