Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a negat miercuri dimineaţă că ştia despre o schemă ilegală de finanţare a Partidului Popular şi a declarat în faţa magistraţilor spanioli că nu a primit nicio plată ilegală, în timpul audierii sale într-un dosar de corupţie uriaş care-i vizează pe conservatorii ce deţin puterea la Madrid, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rajoy este primul premier în funcţie audiat ca martor într-o instanţă din Spania.

Acest proces se concentrează pe o serie de acuzaţii de corupţie împotriva unor întreprinderi economice şi consilii locale din mai multe oraşe mici, dar a murdărit imaginea conservatorilor din Partidul Popular.

De asemenea, ancheta procurorilor spanioli a dezvăluit o schemă ilegală de finanţare a campaniilor electorale şi primirea de donaţii în bani cash de la persoane anonime pentru Partidul Popular al lui Rajoy.

”Niciodată. Nu am auzit niciodată nimic, pentru că aşa cum am declarat, nu am gestionat niciodată chestiunile financiare ale partidului”, a declarat Rajoy atunci când a fost întrebat dacă ştia despre schema ilegală de finaţarea a formaţiunii care deţine puterea la Madrid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.