Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a declarat luni dimineaţă că se aşteaptă ca atitudinea noii administraţi de la Casa Albă să devină mai dură ca niciodată cu privire la regimul de la Phenian. Declaraţia liderului japonez vine la doar o zi după ce regimul nord-coreean a lansat o rachetă balistică cu rază medie de acţiune, precum şi un nou tip de rachetă capabilă să transporte focoase nucleare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că atitudinea Statelor Unite vizavi de Coreea de Nord va deveni mult mai dură, asta este clar”, a declarat Abe pentru postul de televiziune NHK.

De asemenea, preşedintele american a susţinut anterior că va susţine în continuare securitatea Japoniei.

”Aceasta nu este o surpriză. Liderul nord-coreean vrea să atragă atenţia în asemenea momente, Vreau doar ca toată lumea să înţeleagă că Statele Unite vor susţine 100% marele nostru aliat, Japonia”, a declarat Trump pentru reporterii adunaţi în Palm Beach, Florida.

Preşedintele Trump şi-a petrecut weekend-ul alături de premierul Japoniei, Shinzo Abe. Acesta din urmă a catalogat lansarea drept ”absolut intolerabilă” şi a cerut regimului nord-coreean să respecte rezoluţia Naţiunilor Unite.

Shinzo Abe a explicat că fosta administraţie prezidenţială a adoptat o politică strategică cu privire la regimul nord-coreean, dar crede că asta se va schimba sub Donald Trump.

”Cred vă vor exista mai multe strategii pe masă”, a declarat Abe.

De asemenea, premierul japonez şi-a exprimat speranţa că vicepreşedintele Pence va vizita cât mai curând posibil Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.