Nicola Sturgeon, liderul Partidului Naţionalist Scoţian (SNP) şi prim-ministrul Scoţiei, a declarat că „dezastrul” Brexitului cauzat de premierul Theresa May nu mai poate continua şi i-a cerut liderului opoziţiei, Jeremy Corbyn, să depună o moţiune de cenzură, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă nu acesta este momentul, atunci când?”, a declarat Sturgeon la BBC.

„Orice ar spune Theresa May acum, această amânare nu cred că va schimba nimic esenţial. Încearcă să tragă de timp şi speră să ajungă la un punct în care oamenii vor trebui să îi susţină acordul pentru că nu există o alternativă iar parlamentul nu poate lăsa să scape cu asta”, a adăugat ea.

Întrebată de ce SNP nu a depus o moţiune de cenzură împotriva lui May având în vedere că Partidul Laburist al lui Corbyn refuză să facă acest lucru pentru că doreşte noi alegeri, Sturgeon a declarat că doreşte o cale „mai cu însemnătate”.

„Dar dacă Partidul Laburist nu va face acest lucru (...) bineînţeles că vom lua în considerare toate opţiunile”, a declarat Sturgeon. Ea a continuat: „Chiar îmi doresc acţiune acum, nu doar declaraţii. Vreau să văd o moţiune de cenzură care va da jos această imitaţie de guvern, dar dacă nu va fi cazul, măcar ar deschide drumul pentru Partidul Laburist să susţină un nou referendum privind Brexitul. Cred că dacă Partidul Laburist face acest lucru, va exista o majoritate în Camera Comunelor care să aprobe un al doilea vot”.

„Îmi dau seama că Theresa May este pusă sub presiune. Am vorbit cu ea ieri şi poţi să auzi asta în vocea ei. Acestea fiind spuse, în mare parte este şi vina ei”, a adăugat Sturgeon.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.