Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat vineri după-amiază că nu este sigur că parlamentarii vor ratifica acordul de asociere cu Ucraina, după ce s-a ajuns la un compromis important cu liderii UE, înainte de alegerile parlamentare programate pentru 15 martie 2017. Anterior, acesta a precizat că nu ştie nici dacă are majoritatea parlamentară necesară pentru a aproba acordul respins prin referendum de către olandezi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am încredere că aş putea să obţin o majoritate parlamentară. Dar nu ştiu dacă asta se va întâmpla înainte de alegerile din Olanda”, a precizat Rutte după încheierea summitului Consiliului European de la Bruxelles.

Liderii UE au acceptat joi implementarea unor garanţii suplimentare pe marginea acordului de asociere UE-Ucraina.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Bruxelles-ul a semnat în urmă cu doi ani acordul de asociere UE-Ucraina, într-o încercare de a scoate Kievul de sub umbrela Kremlinului. Ucrainenii au lansat proteste masive de stradă, după ce fostul preşedinte prorus a încercat să abandoneze acordul pentru a mulţumi Moscova.

Olanda este sigura ţară europeană care nu a ratificat acordul de asociere, care va apropia relaţiile politice dintre Kiev şi Bruxelles.

Haga a cerut liderilor UE o serie de garanţii suplimentare pentru ca acordul de asociere să nu ducă la aderarea Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.