Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat joi după-amiază că nu este sigur dacă are majoritatea parlamentară necesară pentru a ratifica acordul de asociere UE-Ucraina, deşi liderii blocului comunitar au acceptat implementarea unor garanţii suplimentare, pentru a-i linişti pe olandezii care au respins în urmă cu opt luni prin referendum acordul semnat de Bruxelles cu Kiev, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii UE au acceptat joi în cadrul summitului Consiliului European implementarea unor garanţii suplimentare pe marginea acordului de asociere UE-Ucraina.

”Am declarat că dacă obţinem un acord bun aici, atunci am o şansă reală de luptă în legislativ. Dar asta rămâne să fie văzut, nu va fi o treabă uşoară”, a precizat premierul Rutte.

Bruxelles-ul a semnat în urmă cu doi ani acordul de asociere UE-Ucraina, într-o încercare de a scoate Kievul de sub umbrela Kremlinului. Ucrainenii au lansat proteste masive de stradă, după ce fostul preşedinte prorus a încercat să abandoneze acordul pentru a mulţumi Moscova.

Olanda este sigura ţară europeană care nu a ratificat acordul de asociere, care va apropia relaţiile politice dintre Kiev şi Bruxelles.

Haga a cerut liderilor UE o serie de garanţii suplimentare pentru ca acordul de asociere să nu ducă la aderarea Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.