Premierul Italian, Matteo Renzi, l-a felicitat miercuri dimineaţă pentru victorie pe republicanul Donald Trump, după ce a susţinut public campania democratei Hillary Cliton. De asemenea, liderul italian a declarat că relaţiile bilaterale vor rămâne extrem de puternice între Roma şi Washington, chiar şi după instalarea lui Trump la Casa Albă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îi doresc tot ce este mai bun. Prietenia americano-italiană este puternică”, a declarat Renzi.

Prim-ministrul italian este unul dintre puţinii lideri europeni care şi-a exprimat public susţinerea pentru campania democratei Hillary Clinton. De asemenea, opoziţia italiană s-a grăbit miercuri dimineaţă să-l condamne pe premier pentru că ar fi slăbit poziţia internaţională a Romei prin suţinerea lui Clinton.

Marţi, Matteo Renzi a postat pe Facebook o postare emoţionantă cu privire la preşedintele Barack Obama.

”În opinia mea, istoricii vor fi blânzi cu preşedinţia lui Barack Obama”, a scris liderul italian.

Premierul a susţinut că preşedintele american este ”omul care a investit în speranţă, ci nu în cinism, care a crescut o întreagă generaţie”.

”Pentru mine a fost un mare privilegiu pentru că am avut oportunitatea de a lucra împreună şi de a ne consulta în mai multe ocazii privind probleme geopolitice importante, relaţia dintre politică şi credinţă sau importanţa reţelelor de socializare”, a scris Renzi despre Barack Obama.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.