Premierul Pakistanului, Imran Khan, a plecat, miercuri, spre Moscova, pentru a purta discuţii cu preşedintele rus, Vladimir Putin, cu privire la construirea unui gazoduct în valoare de mai multe miliarde de dolari, construcţie ce urmează să fie realizată în colaborare cu alte companii ruseşti, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul, anunţat iniţial în 2015, care include construirea unui gazoduct de 1.100 km, cunoscut şi sub denumirea de gazoductul Nord-Sud, urma să fie finanţat atât de Rusia, cât şi de Pakistan. O companie rusă ar urma să se ocupe de construcţia gazoductului. 
Întâlnirea dintre cei doi oficiali vine la doar câteva ore după ce mai multe de naţiuni occidentale au impus Rusiei noi sancţiuni pentru desfăşurarea masivă de trupe militare în estul Ucrainei.
Într-un interviu acordat înaintea vizitei de la Moscova, Khan şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia din Ucraina şi posibilitatea impunerii unor noi sancţiuni, precum şi efectul acestora asupra cooperării dintre Islamabad şi Moscova.
Nu este clar cum vor afecta ultimele sancţiuni proiectul, care ar urma să livreze gaze naturale lichefiate (GNL) de import de la Karachi, oraş de pe coasta Mării Arabiei, către centralele electrice Punjab, o provincie din nord-estul Pakistanului.
Proiectul este important pentru Pakistan, în special pentru sectorul energetic, ţinând cont că dependenţa statului de importurile de GNL creşte pe măsură ce rezervele de gaze din ţară se epuizează.
Proiectul gazoductului a fost deja amânat de mai multe ori din cauza sancţiunilor anterioare.
„Gazoductul Nord-Sud a avut de suferit, companiile cu care negociam fiind lovite de sancţiuinile aplicate de SUA”, a declarat Khan, pentru Russia Today.
„Deci, problema a fost să găsim o companie care nu a fost sancţionată”, a mai spus prim-ministrul pakistanez despre proiect.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.