Premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a felicitat miercuri dimineaţă pe republicanul Donald Trump pentru victoria înregistrată în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Liderul populist a susţinut că victoria preşedintelui republican este o veste minunată, care demostrează că ”democraţia este încă în viaţă”, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mesajul prim-ministrului maghiar a fost postat pe pagina sa de Facebook, alături de o poză în care Viktor Orban se uită la transmisia discursului lui Donald Trump.

Viktor Orban (Sursă: Facebook)
Viktor Orban (Sursă: Facebook)

Premierul Orban a declarat încă din luna iulie că politica externă şi politicile de gestionare a imigraţiei propuse de preşedintele republican sunt vitale pentru Ungaria, în vreme ce planurile prezentate de rivala sa democrată sunt cu adevărat mortale pentru Budapesta.

Viktor Orban a fost primul lider european care şi-a exprimat susţinerea clară pentru unul dintre candidaţii înscrişi în cursa pentru Casa Albă.

Premierul maghiar i-a nemulţumit pe liderii europeni cu politica sa antiimigraţie, refuzând vehement să accepte cotele de migranţi impuse de Bruxelles şi ridicând un gard de sârmă ghimpată la frontiera cu Serbia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.