Premierul Mark Rutte şi-a lansat luni dimineaţă campania pentru alegerile legislative din martie 2017 cu un mesaj care îndeamnă la normalitate, precizând că cei care nu respectă valorile naţiunii ar trebui să părăsească Olanda. Retorica aleasă de prim-ministrul olandez indică faptul că următoarea campanie va fi una dominată de sentimente naţionaliste, ci nu de teme tradiţionale precum economia, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comportă-te normal sau pleacă”, se arată într-un mesaj al campaniei Partidului Popular pentru Libertate şi Democraţie, care pare că preia retorica antiimigraţionistă a extremei-drepte de la Partidul Libertăţii (PVV), condus de controversatul politician Geert Wilders.

Alegerile legislative vor avea loc pe 15 martie în Olanda.

Primele sondaje arată că extrema-dreaptă de la PVV este pe picior de egalitate cu liberalii lui Rutte. În perspectiva mesajului antiimigraţionist lansat de formaţiunea premierului Mark Rutte, o reacţie dură a venit din partea politicianului Geert Wilders.

”Omul graniţelor deschide, a valului azilanţilor, a imigraţiie în masă, a islamizării, a minciunilor şi înselăciunii”, a scris controversatul Geert Wilders pe Twitter, făcând trimitere directă la ”minciuna evidentă” din campania lui Rutte.

Chiar dacă extrema-dreapta va câştiga alegerile legislative, PVV-ul are puţine şanse să formeze o coaliţie de guvernare în lipsa cooperării lui Rutte.

Analiştii politici au atras atenţia că alegerile legislative sunt marcate de sentimente naţionaliste, ci nu de probleme tradiţionale, precum situaţia economiei sau modul în care criza financiară a fost gestionată de către executiv.

Reclama premierului olandez a apărut în mai multe publicaţii şi acesta a dat mai multe detalii despre campanie într-un interviu pentru Algemeen Degblad.

Mark Rutte a atras atenţia asupra companiei de autobuze Qbuzz, care a fost criticată de agenţia olandeză pentru drepturile omului, după ce aplicaţia unui imigrant a fost respinsă după ce acesta a refuzat să dea mâna cu femeile care intrau în autobuz. 

”Cred că este un verdict vizat. Qbuzz are absolută dreptate. Sigur că un şofer de autobuz nu poate să refuze să dea mâna cu o femeie pentru că această acţiune nu se potriveşte cu credinţele sale. Din acest motiv eu şi atâţia oameni suntem revoltaţi. Pentru că este normal să dai mâna cu alţi oameni”, a menţionat premierul Olandei.

Mark Rutte le-a cerut imigranţilor care sunt deranjaţi de interacţiunea din societatea olandeză să plece din ţară.

”Plecaţi! Nu trebuie să fiţi aici!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.