Premierul Nicolae Ciucă salută numirea lui Yair Lapid premier interimar al Israelului. Yair Lapid a devenit premier interimar după ce Parlamentul a votat, joi, autodizolvarea legislativului, declanşând al cincilea scrutin din ultimii trei ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul ministru de Externe şi liderul veteran al partidului centrist a preluat conducerea la miezul nopţii şi va conduce ţara înaintea alegerilor planificate pentru 1 noiembrie.

El preia mandatul de la premierul în exerciţiu, Naftali Bennett, care a anunţat că nu va candida la alegeri.

Premierul Nicolae Ciucă a salutat numirea în funcţia de prim-ministru a lui Yair Lapid, pe contul oficial de Twitter al Guvernului României.

”Ne amintim cu mare satisfacţie întâlnirea noastră bilaterală de la Bucureşti! Aşteptăm cu nerăbdare să pregătim împreună următoarea întâlnire G2G”, se arată în postarea în limba engleză.

Sondajele indică că va fi un drum dificil pentru Lapid să-şi învingă principalul rival, fostul prim-ministru Benjamin Netanyahu, personalitate care se află în centrul crizei politice prelungite a Israelului.

Următorul scrutin promite să fie un alt referendum referitor la Netanyahu, care a creat un cult al personalităţii în jurul său, dar care este, pe de altă parte, insultat în egală măsuri de către opozanţii săi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.