Premierul rus Dimitri Medvedev a declarat vineri că administraţia preşedintelui Barack Obama a ales să-şi încheie mandatul într-o ”agonie anti-Rusia”. Reacţia lui Medvedev vine la doar o zi după ce preşedintele american a anunţat noi sancţiuni împotriva a şase cetăţeni şi cinci entităţi ruse, ca reacţie la atacurile cibernetice orchestrate în timpul campaniei electorale de către Moscova, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este regretabil că administraţia Obama, care la început a restabilit relaţiile bilaterale, îşi încheie mandatul într-o agonie anti-Rusia”, a scris prim-ministrul Medvedev pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Barack Obama a impus sancţiuni împotriva a şase cetăţeni şi cinci entităţi ruse, inclusiv două agenţii de informaţii ale Kremlinului. Aceste sancţiuni vizează îngheţarea activelor financiare deţinute pe teritoriul Statelor Unite.

Autorităţile americane susţin că hackerii ruşi au încercat să se implice în mod deliberat în procesul electoral american şi există planuri asemănătoare şi pentru alegerile din Europa.

De asemenea, alţi 35 de diplomaţi ruşi au primit ordin de expulzare din partea Washingtonului şi au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi SUA. Aceste expulzări reprezintă o replică faţă de campania de intimidare şi hărţuire a diplomaţilor americani din Rusia.

Kremlinul a reacţionat imediat faţă de noile sancţiuni şi expulzări, iar purtătorul de cuvânt Dimitri Peskov a precizat că vor exista măsuri ”adecvate” şi un ”răspuns în oglindă” din partea preşedintelui Vladimir Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.