Premierul Marii Britanii, Theresa May, va încerca marţi după-amiază să obţină un ”consens larg” printre conservatori pentru politicile de combatere a terorismului, precum şi pentru planul executivului de scoatere a Marii Britanii din UE, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analiştii susţin că discursul premierului britanic va marca o încercare de repoziţionare a executivului, după eşecul înregistrat în alegerile anticipate, care a dus la pierderea majorităţii conservatorilor din Camera Comunelor.

Theresa May îşi va rosti discursul la lansarea unei iniţiative de ocupare a forţei de muncă din Marea Britanie.

Premierul britanic a ajuns sub o presiune uriaşă, atât din partea opoziţiei, cât şi din partea conservatorilor, după alegerile anticipate din Regatul Unit.

De asemenea, aceasta se bazează pe sprijinul unioniştilor nord-irlandezi de la DUP pentru a-şi păstra poziţia fragilă de pe Downing Street.

Laburiştii au respins orice încercare de cooperare politică, deşi May şi-a exprimat speranţa pentru un consens larg în Camera Comunelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.