Premierul Theresa May a ajuns sâmbătă după-amiază în metropola Ankara, unde ar urma să discute cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan semnarea unui posibil acord comercial între Marea Britanie şi Turcia după Brexit. Întâlnirea dintre cei doi lideri are loc la scurt timp după ce Theresa May a discutat cu preşedintele Donald Trump la Casa Albă, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Downing Street au explicat că pe agenda discuţiilor va fi o posibilă relaţie comercială cu Turcia, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

De asemenea, premierul britanic va discuta şi despre problemele de securitate cu liderul de la Ankara.

”Vor discuta o nouă relaţie comercială şi un parteneriat strategic de securitate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Guvernului de la Londra.

Întâlnirea dintre Theresa May şi Recep Erdogan are loc la doar câteva zile după ce ministrul pentru Brexit, David Davis, a vorbit despre negocierea completă a unei ”runde globale de acorduri comerciale” în următoarele 12-24 de luni, care vor intra în vigoare după ieşirea Marii Britanii din UE.

Premierul Theresa May a promis că va declanşa până la finele lunii martie procedura de Brexit prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.