Premierul Marii Britanii, Theresa May, va conduce echipa de negocitatori britanici pentru Brexit, iar aceasta va aborda discuţiile cu ”bunăvoinţă”, potrivit unui purtător de cuvânt de pe Downing Street, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem siguri că vom face un succes din Brexit şi vom obţine un acord care funţionează atât în interesul Marii Britanii, cât şi al Uniunii Europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, acesta a explicat că premierul ”va aborda negocierile într-o manieră constructivă şi cu multă bunăvoinţă”.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat după întâlnirea de săptămâna trecută cu Theresa May că este ”de zece ori mai sceptic decât înainte” cu privire la posibilitatea semnării unui acord între Londra şi Bruxelles.

Premierul May a acuzat ţările europene sunt determinate să negocieze un divorţ care funţionează doar pentru Uniunea Europeană.

De asemenea, aceasta a susţinut că poate obţine un acord bun de ieşire doar dacă întreaga ţară o sprijină la alegerile anticipate din Marea Britanie.

”Avem nevoie de o conducere mai puternică şi mai stabilă decât am avut vreodată. Ne aşteaptă negocieri dure”, se arată într-un mesaj publicat de premier în ziarul Western Morning News. 

Primele negocieri ar urma să înceapă abia după alegerile anticipate, programate să aibă loc pe 8 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.