Premierul Marii Britanii, Theresa May, va aduce problema finanţării globale a unor grupări teroriste pe agenda discuţiilor de la summitul G20 de la Hamburg. Aceasta va atrage atenţia atât asupra unor metode de urmărire a sumelor mici utilizate pentru a finanţa atacuri comise de aşa-numiţi ”lupi singuratici”, precum şi a transferurilor uriaşe destinate finanţării unor acţiuni teroriste, care trec nedectetate prin sistemul financiar global, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

May le va spune liderilor G20 că trebuie să existe mai multe măsuri pentru a combate ameninţarea reprezentată de luptătorii străini din Siria şi Irak.

”Ameninţarea teroristă trebuie să fie combătută din fiecare unghi”, le va spune May liderilor ţărilor G20.

Patru atentate teroriste au zguduit în ultimele luni oraşele Manchester şi Londra.

”Am văzut cum ameninţarea s-a întins din Siria şi Irak în alte ţări, precum şi online. Pe măsură ce le refuzăm teroriştilor un spaţiu fizic în care să funcţioneze, trebuie să depăşim metodologia teroriştilor, care se dezvoltă pentru a ataca alte ţinte vulnerabile şi pentru a creşte numărul atentatelor inspirate”, a declarat premierul May înainte de a pleca spre Hamburg.

Theresa May le va spune liderilor că trebuie să existe măsuri împotriva unor medii accesibile pentru finanţarea teroriştilor şi pentru monitorizarea luptătorilor străini din Siria şi Irak.

May se va adresa summitului în lumina atentatelor de la Westminster, Manchester, London Bridge şi Finsbury Park.

În mai, premierul britanic le-a cerut liderilor lumii să facă mai multe pentru a combate extremismul online în cadrul summitului G7 de la Taormina.

Vineri, aceasta va explica că anumite portiţe din sistemul financiar global sunt exploatate de către jihadiştii Statului Islamic.

Noi tehnologi ar putea să ajute băncile şi companiile financiare să detecteze transferuri suspecte de sume mici, care sunt utilizate pentru a finanţa atacuri comise de ”lupi singuratici”, precum atentatele de la Westminster şi Manchester.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.