Premierul Marii Britanii, Theresa May, a început miercuri după-amiază şedinţa cu parlamentarii britanici printr-un moment în care a transmis condoleanţe rudelor acelor persoane care şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută în atentatul de la Wesminter. De asemenea, aceasta i-a informat pe parlamentari cu privire la ultimele dezvoltări din ancheta Poliţiei Metropolitane, potrivit The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Theresa May răspunde la întrebările parlamentarilor cu privire la probleme concrete de politică internă până la livrarea scrisorii de declanşare a articolului 50 la sediu Consiliului European de la Bruxelles.

De asemenea, premierul şi-a anunţat anganjamentul cu privire la protejarea drepturilor Irlandei de Nord, dar vrea ca provincia să rămână o parte componentă a Marii Britanii.

Analiştii se aşteaptă ca discursul ei, care va începe undeva în jurul orei locale 12.30 (14.30 ora României), să se concentreze pe ideea de menţinere a unităţii Marii Britanii după Brexit.

Cu scopul de a-şi uni ţara dezbinată după referendum, premierul vrea să se concentreze asupra viitorului Regatului Unit.

”Noi nu trebuie să fim definiţi prin votul pe care l-am dat în referendum, ci prin hotărârea de a face din rezultat un succes. Noi suntem o mare uniune de persoane şi de naţiuni cu o istorie de care putem să fim mândri şi un viitor strălucitor”, urmează să conchidă Theresa May în discursul mult aşteptat din Camera Comunelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.