Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat vineri după-amiază că nu ia nimic de la sine în timp ce se pregăteşte pentru alegerile anticipate din iunie, deşi sondajele sugerează că se îndreaptă spre o victorie detaşată alături de Partidul Conservator, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a convocat la începutul săptămâni alegeri anticipate pentru 8 iunie, o acţiune surprinzătoare atât pentru aliaţi, cât şi pentru reprezentanţii opoziţiei din Marea Britanie.

”Campania electorală tocmai a început. Eu nu iau nimic de la sine. Aceste rezultate nu sunt sigure”, a declarat aceasta într-un discurs la fabrica GlaxoSmithKline din Maidenhead.

May a promis că va respecta angajamentul conservatorilor de a cheltui 0,7% din buget pentru ajutoare străine, deşi au existat speculaţii că va renunţa la această propunere într-un manifest al Partidului Conservator.

Parlamentarii britanici au aprobat fără nicio problemă convocarea de alegeri anticipate, înregistrându-se doar 13 voturi ”împotrivă”.

De asemenea, conservatorii se îndreaptă spre o victorie detaşată în alegerile convocate de premierul Theresa May. O medie a sondajelor realizate în luna martie de Electoral Calculus estimează că Partidul Conservator va obţine o majoritate de 112 mandate în Camera Comunelor.

Sondajele realizate în weekend arată şi mai bine pentru May. Un studiu ComRes publicat duminică de Sunday Mirror şi The Independent creditează conservatorii cu un avans de 21% în faţa Partidului Laburist.

Astfel, conservatorii sunt creditaţi cu 46% din intenţiile de vot, iar laburiştii cu 25%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.