Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat joi după-amiază că parteneriatul de împărtăşire a informaţiilor este bazat pe încredere reciprocă, sublinind faptul că Washingtonul rămâne cel mai important partener de apărare şi securitate pentru Londra. Reacţia premierului vine după ce poliţia britanică a oprit împărtăşirea de informaţii cu Statele Unite din cauza unor dezvăluiri legate de atentatul sinucigaş de la Manchester, transmite Reutes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu privire la problema împărtăşirii de informaţii cu Statele Unite, noi avem o relaţie specială cu SUA. Este vorba de cel mai puternic parteneriat pe apărare şi securitate”, a declarat May atunci când a ajuns la summitul NATO de la Bruxelles.

Premierul britanic a subliniat că acest parteneriat se bazează pe încredere recirprocă, iar ”o parte din această încredere vine din faptul că informaţiile pot fi împărtăşite cu sinceritate”

”Deci îi voi spune clar preşedintelui Trump că informaţiile împărtăşite între forţele de ordine trebuie să rămână securizate”, a completat May.

Poliţiştii britanici au decis să nu mai împărtăşească informaţii cu Statele Unite, după ce mai multe date au fost scurse presei americane, care a anunţat în exclusivitate numele atacatorului sinucigaş şi a publicat imagini cu detonatorul folosit de Salman Abedi la Manchester Arena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.