Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat vineri după-amiază că liderii ţărilor G20 îl vor îndemna pe preşedintele Donald Trump să renunţe la decizia sa de a scoate Statele Unite din Acordul Climatic de la Paris, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, aceasta şi-a exprimat speranţa că există o posibilitate ca Statele Unite să readere la Acordul Climatic de la Paris în urma summitului G20 de la Hamburg.

”Sper că vom putea să găsim o cale pentru a reveni în acordul de la Paris... cred că este o posibilitate. Noi nu renegociem acordul de la Paris. Asta e clar. Dar vreau să văd că americanii caută metode pentru a readera”, a declarat prim-ministrul britanic într-o intervenţie pentru BBC.

Anterior, May şi-a exprimat dezamăgirea cu privire la decizia preşedintelui Trump de a retrage Statele Unite din Acordul Climatic de la Paris.

Premierul Marii Britanii nu este singura care vrea să atragă atenţia asupra greşelii comise de Donald Trump cu privire la acordul de la Paris. Rusia, China, India şi Brazilia i-au îndemnat pe liderii ţărilor de la summitul G20 să sprijine implementarea Acordului Climatic de la Paris, după ce acesta a fost respins de către preşedintele SUA.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că liderii ţărilor G20 îi vor transmite preşedintelui Donald Trump că ar trebui să joace un rol cheie în combaterea încălzirii globale, după ce a provocat controverse prin retragerea din acordul de la Paris.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.