Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat joi că regimul preşedintelui Bashar al-Assad este cel mai probabil vinovat pentru presupusul atac chimic care a luat viaţa a 87 de civili în provincia Idlib, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi credem că este foarte probabil că atacul chimic a fost orchestrat de regimul Assad”, a declarat Theresa May.

De asemenea, premierul britanic a explicat că doar forţele guvernamentale siriene au capacitatea de a duce la capăt asemenea atacuri chimice.

Delegaţia Marii Britanii de la Organizaţia pentru Interzicerea Armamentului Chimic (OIAC) a anunţat anterior că rezultatul unor probe de la presupusul atac chimic de săptămâna trecută arată că este vorba despre gaz sarin la Khan Sheikhoun.

”Oameni de ştiinţă britanici au analizat probele recoltate la Khan Sheikhoun. Acestea au ieşit pozitive ca agent neurotoxic sarin sau o substanţă asemănătoare sarinului”, a anunţat delegaţia într-o sesiune specială la sediul OIAC.

Statele Unite au pedepsit regimul sirian al lui Bashar al-Assad, căruia-i atribuie atacul, bombardând pentru prima dată de la începutul războiului civil sirian baza aeriană al-Shaayrat cu 59 de rachete de croazieră, de la bordul navelor USS Porter şi USS Ross.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.