Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat marţi noaptea că este pregătită să schimbe legislaţia pentru protecţia drepturilor omului, dacă aceasta va sta în calea combaterii unor suspecţi de terorism. În acest sens, premierul conservator vrea să uşureze deportarea suspecţilor străini şi să ”restricţioneze libertăţile şi mişcările” celor care reprezintă o ameninţare, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să spusn despre sentinţe mai lungi pentru cei condamnaţi pentru infracţiuni teroriste. Şi poate să uşurăm treaba pentru autorităţile care vor să-i deporteze pe suspecţii de terorism în ţara lor de origine. Să facem mai multe pentru a restricţiona libertatea şi mişcările suspecţilor de terorism atunci când avem destule dovezi că reprezintă o ameninţare, dar nu destule pentru a-i aduce în faţa justiţiei”, a declarat May.

Însă, laburiştii susţin că ”nu acesta este mesajul pe care ar trebui să-l trimitem” după ce două atentate teroriste au zguduit într-o perioadă de două săptămâni Marea Britanie.

Un număr de 29 de persoane şi-au puerdut viaţa în atentatele teroriste de la Manchester Arena şi de pe London Bridge.

Ultimele zile ale campaniei electorale au fost dominate de discuţii despre securitate şi tăierile bugetare care au afectat siguranţa publică în urma mandatului Theresei May la conducerea ministerului de Interne.

Reprezentanţii opoziţiei i-au criticat extrem de dur pe conservatori pentru tăierile bugetare care au vizat forţele poliţieneşti din Marea Britanie.

Anterior, May a precizat că ar putea să ia în considerare o extindere a perioadei în care suspecţii pot fi reţinuţi fără nicio acuzaţie până la 28 de zile, după ce această perioadă a fost redusă în urmă cu şase ani la 14 zile.

”Spunem că ar putea să existe circumstanţe pentru a face asta. Voi asculta ce cred poliţiştii şi serviciile de securitate că este necesar să facem”, a declarat premieurl britanic într-un interviu pentru The Sun.

Liderul liberalilor-democraţi a acuzat-o pe premier că a lansat o cursă a înarmării nucleare în legislaţia antiterorism din Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.