Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat marţi după-amiază că nu are de gând să participe pe 25 martie la summitul UE, care marchează şase decenii de la semnarea Tratatului de la Roma, prin care a luat naştere Comunitatea Economică Europeană. Presa britanică susţine că prim-ministrul ar putea să declanşeze procedura de ieşire după summit, pentru a nu strica aniversarea Uniunii Europene, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, premierul a explicat că va discuta cu executivul scoţian despre planurile de ieşire a Marii Britanii din UE,

”Ne-am exprimat clar angajamentul de a aborda executivul scoţian în timpul procesului şi acest angajament rămâne în picioare”, a declarat un purtător de cuvânt guvernamental de pe Downing Street.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Theresa May are de gând să anunţe legislativul până la sfârşitul lunii cu privire la invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.

”Mă voi întoarce în legislativ până la sfârşitul lunii pentru a notifica declanşarea formală a articolului 50 şi începerea procesului prin care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană”, a declarat premierul May.

Parlamentul a autorizat-o luni să declanşeze Brexit-ul, trecând peste voinţa iniţială a unor aleşi de a bloca textul dacă nu le acordă dreptul la o examinare finală a viitorului acord cu Bruxelles-ul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.