Premierul Theresa May a participat luni după-amiază la lansarea dezbaterilor din Camera Lorzilor cu privire la legea care va autoriza Guvernul să declanşeze până la finele lunii martie procedura de ieşire a Marii Britanii din UE. Participarea prim-ministrului la dezbateri a trimis un semnal puternic pentru membrii Camerei Lorzilor, care sunt mai tentaţi să-şi manifeste nemulţumirea vizavi de o ieşire ”dură” din UE, transmite The Telegraph.
De asemenea, o sursă a precizat că Theresa May a fost însoţită la lansarea dezbaterilor de către liderul conservator al Camerei Comunelor, David Lidington.
Rareori un premier britanic participă la şedinţele din Camera Lorzilor, iar David Cameron a asistat o singură dată, în urmă cu patru ani, la o asemenea şedinţă, după moartea lui Margaret Thatcher.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Însă, niciodată un premier nu a asistat la dezbaterile cu privire la un proiect legislativ din Camera Lorzilor.
”Theresa May este pe scările tronului pentru a asculta lansarea dezbaterilor cu privire la articolul 50. Minunat. Nu am ştiut niciodată un premier care să fie prezent”, a scris baroneasa Royall pe Twitter.
Premierul Theresa May a promis că va invoca până la finele lunii martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, prin care va declanşa procesul formal de retragere a Marii Britanii din UE. De asemenea, primele negocieri ar putea să înceapă abia în luna iunie, după informarea celorlalte 27 de ţări membre ale UE.
Membrii Camerei Comunelor au aprobat, la începutul lunii februarie, cu 494 de voturi ”pentru” şi 122 ”împotrivă” proiectul legislativ de autorizare a executivului cu puterea de declanşare a procedurii de ieşire din UE.
Politicienii pro-europeni speră că în a doua cameră legislativă ar putea să existe mai multă opoziţie din partea reprezentanţilor nealeşi şi, prin urmare, mai puţin îngrijoraţi de sfidarea deciziei luată de popor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.