Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri dimineaţă că cele patru state Visegrad (Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia) vor depune un text de propuneri comune la summitul UE de la Bratislava în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă în acest moment blocul comunitar, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cele patru state ale grupului Visegrad pregătesc un text, pe care îl vom depune sub forma unor propuneri comune în faţa Consiliului European. Acesta va fi un moment important în viaţa celor patru state”, a declarat Viktor Orban.

De asemenea, premierul maghiar a precizat că se aşteaptă ca presiunea fluxului migratoriu să crească din nou de-a lungul rutei balcanice, odată ce condiţiile meteorologice se înăspresc, iar ruta maritimă dinspre Libia spre Italia devine imposibilă de traversat.

Cu o zi în urmă, şeful cabinetului premierului maghiar a declarat că scopul urmărit de statele Visegrad la summitul UE de la Bratislava este de a sprijini eforturile autorităţilor bulgare în ceea ce priveşte blocarea afluxul de migranţi de la frontiera turcă.

”Statele Visegrad vor face cel mai probabil o declaraţie comună la Bratislava... şi ne aşteptăm să facem propuneri comune. Obiectivul discuţiilor va fi să întărim legitimitatea acestor naţiuni în Europa”, a declarat demnitarul maghiar.

De asemenea, acesta a precizat că viitorul Europei se va decide la frontiera bulgaro-turcă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.