Premierul Noii Zeelande, John Key, a declarat marţi dimineaţă că a ratat un apel telefonic din partea republicanului Donald Trump ca urmare a haosului provocat de seismul puternic de 7.8 grade, care a generat valuri tsunami ce au măturat coasta estică a insulelor, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Republicanul Donald Trump l-a sunat pe premierul neozeelandez ca parte a încercării sale de a discuta cu toţi liderii internaţionali în perioada de tranziţie a puterii spre Casa Albă.

Echipa republicană a programat apelul cu prim-ministrul neozeelandez în avans, însă acesta din urmă a ratat convorbirea din cauza haosului provocat de dezastrul natural care a lovit coasta estică a Noii Zeelande.

John Key şi-a explicat greşeala diplomatică pentru New Zealand Herald.

”Ceea ce s-a întâmplat este că a avut loc o discuţie prealabilă sâmbătă între administraţia mea şi echipa sa. Nu eram siguri când va suna preşedintele ales, echipa republicană a spus că apelul va avea loc în următoarele ore. Nu am văzut apelul telefonic. Cred că l-am ratat în tot haosul care avea loc”, a declarat Key.

De asemenea, premierul neozeelandez a explicat că echipa republicană i-a contactat pe diplomaţi câteva ore mai târziu pentru a spune nimeni nu i-a răspuns lui Donald Trump.

Echipa republicană a arătat înţelegere faţă de situaţie şi au fixat un nou apel pentru ziua de miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.