Premierul italian Mario Draghi îndeamnă turiştii străini să-şi rezerve vacanţa de vară în Italia şi anunţă că Roma este pe cale să implementeze certificate de deplasare începând de la jumătatea lui mai, mai devreme decât o mare parte a Uniunii Europene (UE), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mario Draghi a apreciat, în urma unei reuniuni a miniştrilor Tursmului din statele membre G20, marţi, că este important să se aplice măsuri clare şi simple care să le permită turiştilor să călătorească din nou liber după pandemia covid-19.

El a anunţat că certificatul sanitar UE urmează să fie implementat până la mijlocul lui iunie, în vederea unei facilitări a circulaţiei persoanelor vaccinate împotriva covid-19 în Uniune.

Însă el a subliniat că Italia, în care turismul reprezintă aproximativ 13% din PIB, urmează să dispună de la jumătatea lui mai de un certificat ”verde”.

”Să nu aşteptăm până la jumătatea lui iunie paşaportul european”, a îndemnat Draghi.

”La jumătatea lui mai, turiştii vor putea obţine certificatul italian (...), deci a venit momentul să vă rezervaţi vacanţa în Italia”, a mai îndemnat el.

Circulaţia între regiunile italiene au fost restricţionate anul acesta, în lupta în vederea opririi răspândirii noului coronavirus.

În urma unei scăderi a numărului îmbolnăvirilor zilnice de covid-19, Guvernul italian speră să atragă noi vizitatori pe timpul verii.

Italia deţine anul acesta preşedinţia G20 şi a prezidat marţi o reuniune a miniştrilor Turismului în care s-au dfiscutat mijloace de relansare a acestui sector, devastat de covid-19.

Miniştrii Turismului din statele membre G20 apreciază, într-un comunicat, că o ”reluare a călătoriilor şi turismului este esenţială în vederea unei restabiliri a economiei”.

Criza sanitară cauzată de covid-19 reprezintă o o ocazie de ”regândire a turismului”, mai ales din punct de vedere al apărării mediului, consideră ei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.