Şeful guvernului italian, Mario Draghi, care a fost testat pozitiv cu Covid-19, este nevoit să renunţe la o călătorie programată săptămâna aceasta în Angola şi Republica Democrată Congo, ca parte integrantă a eforturilor de substituire a energiei provenite din Rusia, potrivit purtătorului său de cuvânt, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul italian Mario Draghi, în vârstă de 74 de ani, este ”asimptomatic”, a spus purtătorul de cuvânt al său. El urma să meargă în Luanda (Angola), miercuri, ca să se întâlnească cu preşedintele angolez, João Lourenço, iar joi în Brazzaville, unde era programată o întâlnire cu şeful statului, Denis Sassou Nguesso.

Draghi va fi înlocuit de ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio şi de ministrul pentru Tranziţia Ecologică, Roberto Cingolani.

Italia, care importă aproximativ 95% din gazele consumate, este una dintre ţările europene cele mai dependente de gazul rusesc, care reprezintă 45% din importurile sale.

După invazia rusă a Ucrainei şi valurile sancţiunilor occidentale impuse Moscovei, guvernul italian a lansat o vastă ofensivă diplomatică menită să diversifice sursele de energie.

Luigi Di Maio a călătorit în Algeria, Qatar, Republica Democrată Congo, Angola şi Mozambic.

Mario Draghi a efectual o vizită săptămâna trecută în Alger, unde a anunţat un acord pentru creşterea exporturilor de gaze din Algeria în Italia. Algeria, unul dintre principalii parteneri comerciali ai Italiei, este al doilea furnizor de gaze ai Romei, după Moscova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.